Små lokala sportklubbar

Runtom i Sverige finns det små lokala sportklubbar som många gånger kämpar för att få det att gå ihop ekonomiskt. Inte sällan är de helt beroende av frivilliga som vill ställa upp för att hålla klubben i gång. Tränarna får ingen ersättning utan ställer upp helt gratis för att bygdens ungdomar ska få en chans att förkovra sig inom sin sport men nu ser även småklubbarna en ljusning.

Svenska Spel stödjer ungdomsidrotten

När det gäller småklubbar finns nu chansen att dryga ut sin kassa och få ekonomin på rätt spår. Svenska Spels projekt Gräsroten delar ut pengar till de mindre klubbarna i landet för att ungdomar och barn ska kunna delta i de olika aktiviteter som föreningarna anordnar. Svenska Spels kunder får välja upp till tre föreningar som de vill stödja och en viss del av insatsen går till projektet. I år kunde Peter “Foppa” Forsberg dela ut 1 391 387 kronor till föreningar i Västerbottens län.

Pengar till klubbkassan

De små föreningarna är mycket glada över initiativet från Svenska Spel. Pengarna används till att köpa in material så att fler kan bli en del i deras föreningar och vara med i deras aktiviteter. en rymlig och härlig soffa till klubbstugan kan också stå på önskelistan så att man kan träffas på en fika efter träningen. Att en idrottsklubb är mer än bara sport finns det inget tvivel om, även det sociala utanför planen är minst lika viktigt för de yngre medlemmarna.

alante