IFK Göteborg

IFK Göteborg är en anrik gammal klubb som egentligen började som en sammanslagning av ett antal olika idrottsföreningar. Detta var 1895 och föreningen gick då under namnet Kamraterna. Det var en tuff tid för idrotten på denna tiden och det var nästan att klubben gick under innan den hade startat. Men en liten uppryckning i och med att ett vandringspris i salongsskytte instiftades bidrog till klubbens överlevnad. I dag har föreningen utvecklats till att ha ett stort antal medlemmar och fotboll är den främsta sektionen. Även om det gamla namnet har försvunnit lever de värderingar som utarbetades under den första tiden kvar, omtanke, ärlighet och respekt.

Supportrar som inte sviker

Årets säsong för IFK Göteborg har börjat tungt. Det har bara blivit en seger på de första 6 matcherna och i derbyt mot Häcken förlorade de med 4-0. Men även om deras fans var ledsna och besvikna över den mardrömslika öppningen för deras lag så visar de ändå att de inte sviker sina spelare. På en träning inför matchen mot Kalmar hände något som fick spelarna att höja på ögonbrynen. Med bengaler och insvepta i rök såg man en supporterskara komma tågande mot planen. Nu kunde man se att hundratals stöttade IFK trots de dåliga resultaten. IFK är en stor klubb som berör många på olika sätt, när det går bra hejar man på sitt lag men även när målen inte ramlar finns supportrarna där och stöttar. I spelarnas ögon är detta guld värt som tackar och bugar för den stora uppslutningen.

På och utanför planen

Att var supporter till ett lag innebär så mycket mer än att bara gå på matcherna. Är man riktigt inbiten följer man spelarna även utanför plan. Man kan engagera sig i olika aktiviteter som klubben anordnar och bidrar på olika sätt som gör att klubben går framåt. Man säljer kanske bingolotter, ställer upp frivilligt som matchvärd eller står i kiosken när det är hemmamatch. Något som de hängivna supportrarna har gemensamt är kärleken till sig lag. Man sviker aldrig klubben oavsett hur resultaten ser ut och detta är en kärlek som varar livet ut. Många gånger går detta i arv inom familjen då barnen har fått följa med sen de var små. Att bowling är ett kul sätt att umgås för supportrarna har man sett då det ofta anordnas interna tävlingar som bidrar till sammanhållningen.

alante