Jesper Blomqvist – ett personporträtt

Lars “Jesper” Blomqvist föddes den 5 februari 1974 i tätorten Tavelsjö i Västerbotten. Jesper är en före detta svensk fotbollsspelare, som efter tre års spel i allsvenskan och IFK Göteborg flyttade utomlands. Under 1996 – 2003 spelade Jesper i flera olika engelska och italienska klubbar. Efter åren som proffs spelade han bland annat i Djurgårdens IF, men slutade på grund av skador sin karriär 2005. Under 2008 – 2012 gjorde han enstaka inhopp i diverse klubbar som han var löst knutna till, och 2012 avslutade Blomqvist sin karriär för gott för att studera ekonomi.

Jesper i tv-rutan

Jesper har på senare år efter att han slutat spela fotboll fortsatt stå i rampljuset. Han har medverkat i ett flertal olika tv-kanalers underhållningsprogram. Under hösten 2008 medverkade Blomqvist i tävlingen Stjärnor på is som gick på TV4. Året efter, hösten 2009, medverkade Jesper i TV3:s programmet Superstars, han var sedan under 2013 med i tv-programmet Mästarnas Mästare, där han kom på fjärde plats. Jespers senare framgång i tv var under 2017 i TV4:s Let’s dance, vilket han också vann. livet efter Let’s Dance innebär för Jesper som är singel att han får börja dejta igen, efter att Malin Watson satte stopp för att Jesper skulle dejta under inspelningen av programmet. Malin har sagt att hon ska hjälpa Blomqvist nu när tävlingen är över.

Vill du bli fotbollsproffs?

Vill du bli fotbollsproffs som Jesper Blomqvist? Då skall du genast köpa ett par fotbollsskor, det finns bra alternativ online där det är billig frakt. Det är dock svårt att bli proffs och nå toppen. Det är endast ett fåtal spelare som lyckas, men självklart skall alla som vill försöka. Här följer några enkla tips för dig som vill träna inför att bli proffs. Det är viktigt att äta regelbundet och äta en allsidig kost på fasta tider. Måltider skall man inte hoppa över och att äta direkt efter en träning är viktigt. Du bör sova på regelbundna tider då kroppen behöver vila för att växa och prestera bra. Träna uthållighet och snabbhet genom korta intervaller och spela mycket fotboll.

alante