Korpfotboll

Fotboll är en sport som engagerar människor världen över. Det är en sport som alla kan spela och vara med på oavsett storlek på plånboken. Däremot är det inte alla som kan eller vill spela i högsta ligan. Är man ändå intresserad av lagsport och av att träna med andra likasinnade så är korpen det perfekta valet. Här finns det ingen press på att man måste uppnå en viss nivå för att vara med i laget utan allt handlar om att ha kul och att träna. Lagen som deltar i korpfotboll är allt ifrån kompisgäng till kollegor från jobbet, det är upp till varje lag att bestämma vilka som ska vara med. Det finns ett flertal korpföreningar runt om i landet och bor man i en större stad finns det många lag.

Så går man tillväga

Det första man skall göra när man har samlat ihop ett lag är att utse en lagledare. Denna lagledare skall sedan anmäla laget till en serie eller en cup. För anmälan till en korpserie så behöver lagledaren ange namn och personnummer på alla deltagande spelare. Precis som vid de högre serierna så måste man vara medlem för att få spela. Detta sker genom att lagledaren anmäler laget till serien. Då måste var och en betala en medlemsavgift till korpföreningen varje år. När man gjort så blir man medlem i Svensk Idrott och har därmed även en försäkring som gäller vid skador. Det har visat sig att korpfotboll engagerar en hel del människor från olika stadsdelar,så därför har man sett att det även fungerar som integration för invandrare som anländer till Sverige. För vissa nyanlända kan det vara svårt att komma in i ett redan etablerat samhälle men med hjälp av fotboll på korpnivå hoppas man att det blir lättare.

Hårdsatsning runt om i landet

Korpfotboll har inte fått så stor uppmärksamhet tidigare och har även slängts ut från vissa arenor i landet. I hela Sverige så sker det en hårdsatsning av samtliga stora klubbar som spelar i de högsta ligorna. Åldern för hårdträning sjunker för att matcha utlandet där scouting av unga lovande spelare börjar i tidig ålder. Många kommuner anser därför att korpfotbollen inte bidrar tillräckligt för att få spela på ordentliga fotbollsplaner. Det som dock glöms bort är att korpfotbollen engagerar många personer som annars bara skulle sitta hemma. Speciellt när det kommer till ungdomsverksamhet så är det många unga som slutar när de kommer upp i tonåren just för att de inte platsar i elitlagen. Man kan se det som att det är dörrar som är säkra för att öppnas för ett hälsosammare liv.

alante