Fotboll på elitnivå

Fotboll är Sveriges största sport både vad gäller antalet utövare och den mängd pengar som sporten omsätter. Det är få förunnat att få spela fotboll på elitnivå då konkurrensen är enorm och de som har lyckas ta sig dit har investerat mycket tid i sin träning. Sverige har genom åren producerat många duktiga spelare både på dam- och herrsidan. Man har också lyckats placera sig bra i internationella mästerskap. Vill man bli en bra fotbollsspelare så finns således alla verktyg man behöver i landet. En av Sveriges bästa fotbollsföreningar är den Stockholmsbaserade klubben Brommapojkarna. Klubben är känd för sin ungdomsakademi och man har fostrat flertalet kända svenska fotbollsspelare. Klubben har alltså utvecklat en strategi som fungerar för att få pojkar och flickor att en dag kunna spela fotboll på elitnivå. Pressen på dessa ungdomar kan dock stundtals vara väldigt hård då man vet att det inte finns några friplatser på elitnivån.

Fotbollsgalan i Sverige

Fotbollsgalan är ett evenemang som äger rum varje år där man delar ut priser till de allra bästa fotbollsspelarna och lagen i olika kategorier. Fotbollsgalan är ett mycket populärt evenemang som direktsänds på TV och galan är alltid tätt bevakad av de största medierna i Sverige. Varje år innefattar någon form av kontroversiellt beslut och inför 2017 är den stora snackisen att Victor Lindelöf Nilsson inte är nominerad till något pris. nomineringarna till fotbollsgalan 2017 är redan klara och de mest åtråvärda priserna spelarna kan vinna är för bästa manliga respektive kvinnliga fotbollsspelare. Den bästa manliga spelaren får guldbollen och den bästa kvinnliga spelaren får diamantbollen. Det finns alltid en viss form av spekulation kring dessa två priser då man inte använder sig av någon form av förhandsnominering. Guldbollen har de senaste åren i princip endast delats ut till Zlatan Ibrahimovic som under en lång period har varit Sveriges största internationella stjärna. Zlatan är också den spelare som vunnit guldbollen flest gånger genom tiderna. Diamantbollen har under de senaste åren deltats ut till Hedvig Lindahl och svenska landslagets kapten Lotta Schelin. Den sistnämnde är den spelare som vunnit diamantbollen flest gånger.

De svenska landslagen i fotboll

Sveriges herrlandslag i fotboll har haft blandade framgångar genom åren. Man har inte alltid lyckats kvalificera sig till de stora mästerskapen. Dock har man lyckats vinna både en silver- och bronsmedalj i världsmästerskapet i fotboll. Någon EM-titel har man inte vunnit trots att man deltagit i turneringen flera gånger. I det senaste Europamästerskapet som ägde rum under sommaren 2016 så lyckades man inte ta sig förbi gruppspelet. Sveriges damlandslag i fotboll håller en högre nivå i jämförelse med herrarna. Laget lyckas i princip alltid kvalificera sig till EM och VM. Man har lyckats vinna ett EM-guld samt 3 silver och ett brons. i VM-sammanhang har man vunnit ett silver och ett brons. Man deltar också alltid i OS-slutspelet där man som bäst har vunnit en silvermedalj. Reklamintäkterna för TV-kanalerna när de sänder landslagens matcher är enorma. I reklampausen kan man få tips om allt möjligt, från hur man ska göra för att få det fräscht efter badrumsrenovering Stockholm till var man kan spela kasino med flest free spins.

alante