Skaffa extralysen till bilen för mörka kvällar

Att utrusta bilen med extralysen är en billig försäkring. Om du eller barnen håller på med sport blir det mycket bilkörning, till och från sportklubben och tävlingar. Se till att du både ser bra när du kör och att du syns på långt håll.

Skaffa extralysen hos Nordeye

Förutom andra fordon, så finns det gångtrafikanter och djur att ha koll på. Har folk reflexer kommer de att synas på avstånd. När du kör är det viktigt att upptäcka djur vid sidan av vägen i god tid. En älg som står i snåret och är på väg ut eller en hjort som håller på att springa över en åker mot vägen. Med bra ljus på bilen kommer djurens ögon att blänka till. Du blir uppmärksam och hinner sakta ner farten. Du har precis undvikit en olycka som kunnat sluta illa. På Nordeye hittar du ett stort utbud av ledramps- och extralysen. Du kan också höra av dig till dem för att försäkra dig om att du köper rätt lysen till just din bil, utifrån hur ljusen ska monteras och digital teknik. Gå in på Nordeye och köp extralysen till bilen och kör säkert i vintermörkret.

Säker bilkörning till sportklubben och tävlingar

Det är roligt att vara med i en sportklubb, träna eller att heja på dina barn. Men det kan bli ganska mycket bilkörning. Brukar du även köra barn, dina egna och andras, så vill du vara extra försiktig. Det finns flera saker som du kan göra för säkrare bilkörning. Bra lysen är en god början. Sedan ska du försäkra dig om att däcken inte är slitna. Kolla både gummit och att de verkligen sitter fast. Se även till att byta till vinterdäck i god tid.

Om du gillar att dricka kaffe eller något annat under körningen är det smart att skaffa en bra dryckeshållare. Den ska vara nog bred att det är lätt att sätta dit din termosmugg eller vattenflaska under körningen. Om du kör med bara barn i bilen kan det vara klokt att säga till barnet som sitter i passagerarsätet att hen kan behöva serva dig. Öppna flaskor, snabbt ta emot kaffemuggen och likande. Så är personen förbered. Se till att det inte heller finns någon sportutrustning i bagageutrymmet som skymmer sikten i backspegeln. Använd inte mobilen när du kör. Stanna istället vid en parkeringsplats. Du ska inte heller köra när du är för trött, hur gärna du och de andra i bilen vill komma hem efter en lång dag av tävlingar.

alante