Investera ett gym för sportklubbens medlemmar

Att sportklubben har ett eget gym har många fördelar. Oavsett vilken sport det handlar om är gym en bra investering. Styrketräning är nämligen fördelaktigt att kombinera med det flesta sporterna. Styrketräning stärker kroppen och är väldigt bra för att både bli bättre på sporten i fråga men även för att förebygga skador. När sportklubben ska bygga upp ett hemmagym är det viktigt att tänka på vilken utrustning gymmet ska ha. Att ha exempelvis Hantlar är väldigt bra. Hantlar är nämligen ett av det mest effektivaste träningsredskapen som finns för att bygga muskelstyrka. Det finns ett brett sortiment av hantlar. Det finns ställbara hantlar som går att justera men även fasta hantlar med en given vikt.

Gör en budget för sportklubbens gym

Innan sportklubben köper någon form av gymutrustning är det viktigt att ha en budget. När det finns en given summa att lägga på ett gym är det dags att välja utrustning. Hantlar bör ligga hängt upp på redskap att införskaffa eftersom det är standard i det allra flesta gym. Hantlar är bra för att bygga styrka men även för uppvärmnings och rehab. Om rätt hantlar köps kommer de att hålla väldigt länge, det är värt att köpa gedigna hantlar redan från början. Det är speciellt bra när många ska använda dem.

Ett bra gymgolv är värt att lägga pengar på

För att sportklubbens gym ska vara bra är det viktigt att tänka på golvet. Det finns stötdämpande mattor och golv att köpa. Att tänka på att ha ett bra golv är bra för att skydda det riktiga golvet, dämpa ljud från viker som tar i golvet men det är även snyggt. Att ha bänkar och racks är också bra i ett gym. Det finns olika träningsbänkar att välja mellan. Om det är många som ska gymma från sportklubben samtidigt kan det vara bra att ha några fler bänkar. Det är bra om det som ska träna slipper stå och vänta på bänkar och andra redskap. Det finns olika rack att välja mellan. Utgå ifrån syfte när racken väljs. Det går att ha flera olika om det finns behov av det.

Skivstång med vikter

Förutom hantlar är det bra att utrusta gymmet med skivstång och viktskivor. Det är redskap som likt hantlarna är väldigt användbara och det går att utföra många olika styrkeövningar med stänger och vikter. Det kan vara bra att ha mer än en stång när det är ett gym för sportklubben. En grupp ska kunna träna tillsammans med stänger. Kettlebells är också användbart i ett gym. Det finns kettlebells i olika vikter och de går även att använda dem till flertalet styrkeövningar.

Investera i konditionsmaskiner till gymmet

Andra redskap som är bra att ha i ett gym är bollar i olika vikter, balansbrädor, mattor, hopprep och gummiband. Det är även bra att ha några konditionsmaskiner. Det är populärt att cykla, använda roddmaskin eller andra typer av konditionsutrustning för att värma upp. Att ha några cyklar är även bra för att kunna genomföra konditionspass.

alante