Seniorernas sportskola – för ett hälsosammare åldrande

I takt med att åren går blir vi äldre, det går inte att komma ifrån. Med åldern kommer mycket lärdom, men också krämpor och sjukdomar. Genom att leva en aktiv och hälsosam livsstil kan du minska risken för många av de sjukdomar som drabbar äldre, samtidigt som du håller kropp och muskler i trim.

Idag finns det många sätt för seniorer att hålla sig aktiva. På hemsidan hejsenior.se hittar du rabatter och erbjudanden för dig som är 60+. Du får inte bara erbjudanden på billigare el, billigare busskort eller billigare biljetter till biografen. Hos hejsenior.se finns även rabatter som gör det möjligt för dig att leva mer hälsosamt, t.ex. genom att delta i olika aktiviteter.

Senior Sport School – vad är det?

Senior Sport School riktar sig till dig som är 60 år eller äldre och som vill leva en mer hälsosam och aktiv vardag. Verksamheten erbjuder alla möjliga aktiviteter som du kan testa på, bland annat jogging och löpning för äldre, såväl som styrketräning för seniorer och gymnastik. Skolorna finns på flera platser i landet, t.ex. i Stockholm, Skåne, Västra Götaland, Båstad och Vänersborg.

Så går kursen till

Om du vill delta i Senior Sport School behöver du skicka in din anmälan och betala anmälningsavgiften. Du kan själv välja mellan olika kurser där kurserna har varierande längd. Här får du inte bara fysisk motion och träning, utan du får också lära dig om hälsosam livsstil i teorin, t.ex. smakrika och nyttiga recept på näringsrik mat.

Träna på egen hand

Du behöver naturligtvis inte använda dig av en sportklubb för att komma igång med träningen, men det kan helt klart vara bra för motivationen eller för dig som inte vet var du ska börja. Visst kan du också träna på egen hand om du hellre föredrar det. Kom bara ihåg att vara försiktig och att gå långsamt framåt, eftersom din kropp antagligen är skörare nu än när du var ung.

alante